Hösten 2019

Hösten 2019 deltog vi bland annat i Elevens Val på Frödingskolan i årskurserna 7-9. Tillsammans med idrottsgruppen har vi utbildat skoleleverna om ledarskap, grupprocesser, värdegrund samt hur man planerar, genomför och utvärderar aktiviteter.

Vi hade även en trevlig återträff med ungdomarna som deltog i årets sommarläger. Några blev inspirerade att själva bli ledare och har varit med och lett aktiviteter sedan dess. Mycket roligt tycker vi! Även de som deltog i ledarutbildningen som vi hade under våren 2019 hade vi en återträff med.

Genom vårt samarbete med Korpen Kronoparken United har vi bland annat anordnat fotboll- och volleybollträningar för ungdomar. Det är viktigt att vi befinner oss där ungdomar är så att vi förstår deras intressen men också behov. Utifrån det skapar vi kurser i ledarskap som passar ungdomarna i stadsdelen Kronoparken.

En välbesökt kurs i ledarskap höll vi under höstlovet. Efter det teoretiska passet fick deltagarna prova att hålla i en idrottslektion med en grupp barn. Det blev mycket svett och mycket skratt! För många var det första gången de stod framför en grupp. Bra jobbat!